Kucağa almak bebeği şımartır mı

Date:

Bebekler doğdukları ilk günden itibaren kucağa alışıyor. Her ağladıklarında, her huzursuz olduklarında anne babalar hemen kucağa alıp onları sakinleştirmeye çalışıyorlar. Ondan bir an bile ayrı kalamayıp, onu koruyup kollamak isterken acaba onun gelişimi için bu yaptığımız doğru mu? Pedagog Dr. Melda Alantar bu konuda en çok merak edilen soruları tüm detaylarıyla bizler için yanıtlıyor…

 

Bebekler kucağa alışır mı?

Her ağladığında bunun nedenini araştırmadan, sürekli olarak bebeklerini kucaklarına alarak sakinleştirmeye çalışan anne-babaların bebekleri kucağa alışır.

 

Sürekli kucağa alınmak bebekleri şımartır mı?

Bebeklerin yaşama güvenle sarılabilmeleri için kucaklanmaya, ten temasına gereksinimleri vardır. Ancak her durumda ağlayan bebeği kucağa almak bebeklerin düzenini bozan, onları tamamıyla yetişkinlere bağımlı duruma getiren, var olan kaynaklarını kullanmaktan alıkoyan bir tutumdur. Örneğin pek çok bebek gece uyanır ve tekrar uykuya dalar. Ancak her uyanıp ağladığında onu kucağa alıp, evin içinde dolaştıran ebeveynler bebeğin kendisini rahatlatarak yeniden uykuya dalma gizli gücünü kullanmasına fırsat vermedikleri için, bebekleri kendi başlarına uykuya dalmayı öğrenemezler.

 

Kucağa alınmadığı takdirde sürekli ağlayan bebeği susturmak için neler yapılabilir?

Bu durumda öncelikle bebeğin niçin ağladığını anlamak gerekir. Ağlama bebeğin konuşma dilidir. Bebekler konuşamadıkları için ağlayarak isteklerini, sıkıntılarını dile getirmeye çalışırlar. Bebeklerin ağlamalarının pek çok nedeni vardır. Açlık, kulak enfeksiyonları, karın ağrıları, gaz sancıları, altını kirletmiş olması, diş çıkarması, bebeğin fazla yorgun olması ve kolik bebek olması gibi. Bebekler günde ortalama farklı zaman dilimlerinde 3 saat ağlarlar, bu durum olağandır. Kolikli bir bebek ise üç hafta boyunca haftanın üç günü üç saat süreyle ağlar. Diğer bebeklerden farklı olarak ağlamanın hepsi bir seferde ve aynı zaman diliminde gerçekleşir. Ağlayan bir bebek karşısında çaresizliğe kapılmak yerine, öncelikle ağlamaya yol açabilecek fiziksel bir neden olup, olmadığından emin olun.

 

Kucağa almanın olumsuz etkileri var ise başka öneriler ne olabilir?

Bebeğin fiziksel herhangi rahatsızlığı söz konusu değilse bir süre ağlamasına izin vermek, oyalanması için karyolasının üzerine asılabilen sesli, müzikli, hareket eden oyuncağını kurarak izlemesini sağlamak, ağlamadığı zaman bebeği kucağa alarak sevmek, bebeğin dikkatini farklı bir noktaya çekerek onu sakinleştirmek, örneğin müzik dinleterek sakinleşmesini sağlamak, bebeği kucağa almadan yattığı yerde sırtını okşayarak, bebek masajı yaparak rahatlatmaya çalışmak v.b

Atlas
Atlas
Geçmiş, Şimdi, Gelecek, Her şey birbiriyle bağlantılıdır. Hayatımızın Kıymetini Bilelim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Saç Bakımında Kolajenin Faydaları

Vücudumuzda ki kolajen özellikle, 25 yaş sonrasında azalmaya başlıyor....

Macadamia Yağı

Son dönem doğal yağlar arasında cildimize ve saçlarımıza kullanmaya...

Keratin Bakımı Saçlarımıza Gerçekten Faydalımı

Keratin saç, diş, tırnak ve cildimizde doğal olarak bulunan bir...

28 Ocak 2019 Günlük Burç Yorumu

28 Ocak 2019 Günlük Burç Yorumu Bugün Gökyüzü size nasıl...