Son dönem doğal yağlar arasında cildimize ve saçlarımıza kullanmaya başladığımız fakat gerçekte nasıl kullanmamız gerektiği veya neye yaradığını bilmediğimiz bir çok yağ çeşidi mevcut. 

Kekik yağı, Biberiye yağı, Hindistan cevizi yağı, Palm yağı gibi birçok farklı yağ çeşidini duymuşsunuzdur. Macadamia da son dönemin trend yağlarından.

Bizde Kadınlar Nette olarak sizler için bu yağlardan bazılarının ne amaçlı kullanıldığı, neye yaradığı, kullanmalı mı yoksa kullanmamalımıyız sorusuna biraz olsun yardımcı olacak yazı dizimizle paylaşmak istedik. 

Salonumuzda da kullanmakta olduğumuz Saç Maskesi içeriğinde bulunan Macadamia Yağı’nın faydalarını sizler için paylaşıyoruz.

Peki nedir bu Macadamia yağı? Kullanılmalı mı? Nasıl kullanılmalı?

Macademia fındığından elde edilen, Macadamia yağı, organik bir yağ çeşididir.

Sıcak iklimlerde ve çoğunlukla da Avustralya kıtasında bulunan, yaprak dökmeyen ve dört mevsim boyunca yemyeşil kalan bir fındık ağacının meyvesi olan, cadı fındığı da denilen yağ, beslenmede olduğu kadar kozmetikte de kullanılmakta ve sağlıklı bir epidermis dokusu sağlamaktadır.

İnsan bünyesinde bulunan yağlara en yakın özelliğe sahip olan Macadamia yağı, başka hiçbir meyvede bulunmayan palmitoleik asit içerir. Yaş ilerledikçe insan bünyesinde bulunan bu asidin üretimi azalır, bu sebeple ki, ek olarak bu yağı almakta fayda vardır.

Araştırmalar, Macadamia yağındaki güçlü antioksidan bileşenlerin, kanser, tip2 diyabet, kalp hastalığı ve kronik yorgunluk gibi çeşitli hastalıkların ortaya çıkma riskini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiştir.

Kalori değerine bakacak olursak; kalori değeri bakımından yaklaşık 100 gramı 700 kcal ile eşdeğerdir.

Omega-6Omega-3 içeren bu yağ %60 Oleik asit%19 Palmitoleik asit%1-3 Linoleik asit, özellikle Omega-7asidin tek bitkisel kaynağıdır.

Macadamia yağının faydaları

  • Tüketiminde yağ grubu olduğunu unutmamak gerekir tabii ki; bu yağın sadece bir çorba kaşığı 120 kalori ve 13,7 gram sağlıklı yağ içerir. 
  • İçeriğinde bulunan değerli miktardaki selenyum, vücudun zararlı maddeleri etkisiz hale getirmesiyle güçlü bir antioksidan etkisi gösterirken aynı zamanda vücudun bağışıklık sisteminide geliştiriyor.
  • Kalp hastalığı riskini önemli derecede azaltan, Güçlü bir anti tümör faktörü yaratan yapısı vücutta metabolik süreçleri harekete geçiriyor.
  • Macadamia fındık yağı, sağlıklı dişler ve kemiklerin korunması için gerekli olan K vitamini içerir.
  • Sağlıklı Omega-3 ve 6 temel yağ asitleri, fitokimyasallar, demir ve antioksidanların birleşimi, gözlerinizi sağlıklı tutmak için diyetinize iyi bir katkı sağlar.
  • Sinir sistemini stabilize eder, Endokrin sisteminin çalışmasını düzenler. Üreme sistemini uyarır.
  • Ayrıca eklem ağrılarını ve artritin ağrılı semptomlarını azaltmaya yardımcı olan doğal bir antienflamatuardır.
  • Ciltteki yara izlerine, sivilce izlerine ve cilt lekelerine karşı hücre yenilenmesi etkisi sayesinde iyi gelir.
  • Cildin nem dengesini düzenler ve vücudunuzda oluşabilecek muhtemel sivilcelere engel olur.
  • Macademia yağı, Saçların keratin yapısını güçlendirdiğinden parlak ve canlı görünmesi sağlar.
  • Vücudumuzdaki hücreleri canlandırmak için yardımcı olan fitokimyasallar, antioksidanlar, mineraller ve vitaminlerden zengindir.
  • Antioksidanlar, çevre kirliliğine, güneşin UV ışınlarına ve oksidasyonu azaltan ve onları sağlıklı bir halde tutan kimyasallara maruz kalmaktan kaynaklanan serbest radikal hasarını azaltmaya yardımcı olur.
  • Yaşlandıkça, katarakt geliştirme ve görme kaybını artırma olasılığı, Macadamia yağının yardımcı olabileceği bir durumdur. 

Dikkat Edilmesi gerekenler

Vücutta tutulan bir yağdır. Bu nedenle miktarı aşılırsa karaciğerde yağ birikimine sebep olabilir.

Oldukça kalorili olması nedeniyle tüketim miktarı çok önemlidir.

Kolesterol sorunu olanların mutlaka doktorlarına danışarak tüketmeleri gerekmektedir.

Diğer yağ türlerini de göz ardı etmeden porsiyon kontrolüne uygun tüketerek beslenmede çeşitlilik sağlayabiliriz.

Sonuç olarak Macademia yağı değerli bir yağ olup beslenmemizde ara ara yer verdiğimizde faydalanabileceğimiz bitkisel bir yağ türüdür.

Önceki İçerikKeratin Bakımı Saçlarımıza Gerçekten Faydalımı
Sonraki İçerikSaç Bakımında Kolajenin Faydaları
Geçmiş, Şimdi, Gelecek, Her şey birbiriyle bağlantılıdır. Hayatımızın Kıymetini Bilelim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.