İtalyan mutfağının en ünlü 10 lezzeti
İtalya’da her şeyin bir “stilo”su yani stili vardır, yemeklerine de bu stil yansımıştır. İşte İtalyan mutfağının dünyaca tanınan ve sevilen en güzel 10 lezzeti
Pizza
Bizden ninja kaplumbağalara kadar herkes pizzayı çok sever. Bu kadar çeşitli bu kadar basit ve bu kadar kolay bulunabilen başka bir yemek yok gibi.
Parma Jambonu
Domuz jambonu aslında bildiğimiz hamburgerin ana malzemesidir. Her ne kadar günah olsa da günahımızın en güzel tadı Parma jambonlarında bulunur. Sandviç ve pizzalarda kullanılan bu jambonun eşi benzeri yoktur.
Parmesan
Normalde oldukça lüks bir peynir olan bu marketin zincir marketler için yapılan versiyonları da bulunur. Aynı tadı vermese de bu peyniri yiyen ve özellikle soslarda kullananların bu zevki başka bir peynirden alması pek mümkün değildir.
Risotto
Tam adı Risotto alla Milanese (Milano usulü risotto) olan bu yemek bildiğimiz pilavın lapa haline gelmiş olmasına benzer ama tadı enfestir. Krema gibi hissederek yenir.
Minestrone
İtalyanlara özgü bu çorba bir vitamin deposudur. Çorbanın içine pirinç/makarna ve fasulyenin yanına yapıldığı zamanın taze sebzeleri atılıyor bu yüzden kesin bir tarifi yok.
Spagetti
Öğrenci evlerinin dostu spagetti. Spagettinin en büyük özelliği kolay yapılması, ucuz olması ve hemen hemen üstüne ne koyarsanız koyun sos haline gelip muhteşem olmasıdır.
Osso Buco
Dana incikle yapılan bu yemek çok yaygın lezzetli ve görece olarak ucuzdur. Domatesin bu yemeğe katkısı yadsınamaz.
Tiramisu
Türkiye’de tam anlamıyla tarifi uygulanmasa da tiramisu’ya çoğumuz bayılıyoruz. Dünya’nın her yerinde en yenilesi tatlılardan.
Gnocchi
İtalyan mutfağının patatesle yapılan sevilen bir yemeğidir. Görüntüsü ile sebze salatasına benzer. İtalya’da genelde etli soslarla servis yapılan gnocchi küp şeklinde kesilmiş mozzarella peyniri ve rendelenmiş parmesan peyniri ile tatlandırılır.
Ravioli
İşte, İtalyan mantısı diyebileceğimiz özel bir lezzet! Bizim mantımıza göre daha büyük hamur parçaları ile yapılır ve genelde dörtgen olan kenarları tırtıklı olur, Türk mantısı gibi bohça şeklinde değildir. Tabi en büyük özelliği, iç harcı için peynir, krema ve soslarıyla birlikte oldukça çeşitli malzemeler kullanılması.